Любов та турбота про ближнього творить чудеса. Великодній тиждень нашого життя

Статті | 13.04.2015 | 0

Дорогі наші друзі та помічники, ми щиро вітаємо вас усіх зі світлим Святом Воскресіння Господнього!

Столярчук Владислав, Москалев Илья в Главном военном госпитале Киева

Здоров’я всім, сімейного благополуччя, процвітання, багатих благословень Божих, любові, єдності, радості, миру та добра!

Христос Воскрес!

Цей рік для нашої сім’ї, знову був роком служіння іншим, і в день Воскресіння Христа ми також вирішили присвятити служінню іншим.

Вкотре, коли я вирішила поїхати до нашого Київського Головного військового шпиталю, щоб відвідати та привітати зі святом чудесного Воскресіння Господнього наших поранених хлопців, я взяла з собою свого підопічного Владика Столярчука та свого сина Іллю. Останнім часом, щоб стати на свої здорові ноги, наш Владик дуже старанно працює над собою, щодня займаючись вдома на різних тренажерах, як з фізіотерапевтом, так і один.

Столярчук ВладиславІ він зміг уже досягти багато хороших результатів: з’явилася чутливість ніг, він може встати і пересуватися сам за допомогою ходунків, і вже навіть піднятися самому на четвертий поверх сходами, зі страховкою мами, але переміщається він, поки що, за допомогою інвалідного візка. І в порівнянні з тим, що було раніше, хлопчик добився вже багато чого, а ми продовжуємо його так само підтримувати, молитися і вірити в його повне одужання.

Останні 10 років мама виховує сина одна. Їй дається це дуже важко, але за допомогою добрих і чуйних людей Господь всіляко допомагає, благословляє і робить цю сім’ю ще міцнішою. За ті 8 років, що я їх вже знаю і про них дбаю, вони стали для мене дуже дорогими та близькими. Владик став для мене вже як син, а його мама Алла стала для мене як сестра, я дуже люблю їх і намагаюся всіляко їм допомагати.

У цей Святий день Воскресіння Господнього ми з чоловіком помолилися і вирішили, що ми з сином послужимо нашому Владику та нашим хлопцям у шпиталі.

Провідую я його з мамою дуже часто, молюся за них і щоразу питаю Бога, що ще я можу для них зробити. І за день до Великодня, коли ми вирішили з сином поїхати провідати, підтримати та привітати хлопців у шпиталі, Господь вклав у моє серце нашого Владика, мені треба було взяти його з собою, бо це стане для нього дуже важливою подією та принесе величезні плоди у його життя, як сеанс психологічної терапії, як клин клином.

Столярчук Владислав, Москалев ИльяВін побачить, що не менші проблеми є і в інших, що він не один такий, причому на візку. Такий же, зворотний процес може виникнути і в тих хлопців, що понівечені лежать сьогодні в госпіталі, важливо, щоб вони дізналися його історію, як він бореться за своє життя вже 9 років, бореться, трудиться, не здається і вірить у свою перемогу. .

Над тим, чи взяти його, я міркувала недовго, хоча розуміла, що мені і йому фізично, буде дуже важко поїхати туди, але відкинувши фізичну проблему, я зателефонувала і запропонувала йому поїхати з нами… він хотів їхати, але так само розумів, що поїхати буде дуже важко (вони живуть на четвертому поверсі без ліфта і спуститися, а потім ще й піднятися, це завжди дуже важко та довго), але бажання поїхати до хлопців перемогло, і він погодився.

Прийшовши з сином з нічної пасхальної служби, де освятили пасхи для хлопців, ми трошки поспали, а вранці, за столом помолилися, подякували Богові за його жертву за нас, поснідали і вирушили все у своїх справах. Чоловіка зібрала продукти для свекрухи, проводили тата із сином, а самі викликала таксі, заїхали за Владиком, забрали його та вирушили до військового шпиталю.

Москалева Нина в Главном военном госпитале КиеваВи навіть не уявляєте, що то був за день! Це був Божий день і Його план на нього, і я свідчу вам усім про нього. Я не готувалася до цієї поїздки, це було рішення одного дня, я не знала, що їм говорити, і як вони взагалі сприймуть це відвідування з хлопчиком в інвалідному візку, причому були всі новенькі і я їх не знала.

Але входячи до їхніх палат зі своїми хлопчиками, привітавши їх з Великоднем, пригостивши всіх домашньою ковбаскою, сиром, паскою, з моїх вуст, як річки води живої полилися потрібні слова, моїми вустами говорив сам Господь, я говорила їм про силу Бога, про реальну віру, розповіла коротко гірку історію зі свого життя, про трагедію Владика, про сенс життя, молилася за них… вони слухали все на одному диханні, їхні дружини, які були з деякими чоловіками – плакали, потім вони всі говорили теплі слова підтримки Владику , дякували і просили мене не кидати його, дарували їм шоколад, фрукти, морозиво.

Це був перший такий мій візит до цих хлопців, де я бачила реально руку бога. Не знаю, може це тому, що саме це був день Воскресіння Христа, але це було диво і для мене самої, і підтвердження того, що Бог справді веде мене в цьому житті, і дай Боже мені прислухатися серцем і розуміти те, що Він хоче мені сказати.

Столярчук Владислав в военном госпиталеВсе в цей день пройшло як ніколи, Владик був дуже задоволений, він отримав на свою адресу багато хороших слів і слів підтримки, причому як від хлопців, так і від медсестер відділення, син теж отримав для себе урок, кожен у цей день, взяв для себе щось дуже – дуже важливе! Владик був дуже радий, всі хлопці та дорослі чоловіки, також були несподівано здивовані і дуже велелюбні та добрі! Бачачи їх такими, я була дуже цьому рада і це була найкраща для мене нагорода!

Потім я відвезла Владика додому, а він, з такими новими силами і старанністю, хоч і з підстраховки мами, але він сам потихеньку зміг піднятися сходами на четвертий поверх, а це вже добрі плоди служіння іншим!!! Вдома він ділився своїми враженнями з мамою і бабусею, ми раділи, пили чай, спілкувалися… І я дуже вдячна за все Богу, вдячна хлопцям та їхнім дружинам, медсестрам, вдячна Воскресінню Христовому і вірю, що жнива для всіх будуть рясна!!!

Москалева Нина в Главном военном госпитале КиеваДень пройшов на славу Божу, а я із сином, приїхавши додому, заснули як немовлята.

Так що ось такий чудовий Великдень був у нас цього року, чоловікові наклала їжі, він поїхав до мами, а ми з сином ось так от послужили!

Думаю моя донечка Надюша спостерігала за нами з небес цього дня і раділа за всіх нас!

Хочу сказати вам усім, щоб ви не забували про тих, хто постраждав за нас, за жертву нашого Христа, який переміг смерть і давав нам з вами вічне життя! Не забувайте і наших захисників сьогодні, які так само, жертвуючи своїм життям, пішли захищати свою землю, захищати нас із вами, наші сім’ї та наших дітей.

Багато хто з них сьогодні, заради нашої з вами свободи, пішов із цього земного життя, а багато хто залишився інвалідами, які потрібні сьогодні тільки їхнім матерям і дружинам! Адже на їхньому місці могли б бути і ваші батьки, ваші чоловіки, ваші сини! Не забувайте про них і пам’ятайте про їхню жертву за нас завжди!

Столярчук Владислав, Москалев ИльяСтавлення до цієї жертви, як і до жертви Господа нашого Ісуса Христа, не у всіх нас усвідомлене і правильне! Адже хтось у цей святковий день приходить до церкви, щоб покаятися, помолитися, згадати Христа і подякувати Богові за цю величезну, неоціненну жертву, інші приходять присвятити свої кекси з родзинками, всю їжу і біжать одразу додому, щоб святкувати кілька днів повного застілля , а є й такі, що й взагалі не приходять, у них на цей день заплановано пікнік та веселощі! Яке при цьому всевидячому і всезнаючому Богові?

Адже Великдень – це не кекс і яйця, а спогад про Христа, це причастя, возз’єднання з його тілом за нас ламим і кров’ю, пролитою за багатьох із нас. Це перемога над смертю і вона заради нас із вами! Так само і ці хлопці, що йдуть захистити нас з вами! Як їх матерям?

Тому я прошу вас дорогі, пам’ятайте про них завжди! Вони потребують нашої з вами допомоги та підтримки. Оскільки Всевишній спостерігає за нами і бачить наше ставлення до жертви Його Сина, так і матері цих хлопців, сьогодні бачать наше ставлення до жертви їхніх синів за нас!

Москалева Нина в Главном военном госпитале КиеваХіба б ви не встали і зі сльозами на очах не звернулися б до таких: “Слухайте, мій син помер за вас! Не невже вам все одно?!

Дорогі та улюблені, будьте милосердні та співчутливі один до одного! Відвідуйте наших хлопців та підтримуйте їх як можете, їм це потрібно як повітря!

Перед тим, як до них їхати, я завжди дзвоню і дізнаюся скільки у відділенні людей і що їм потрібно. Скажу вам, що сьогодні їм потрібна вода питна (зробити чай, каву) та вода мінеральна, з цим там проблема, потрібні картки поповнення, щоб хлопці могли зателефонувати своїм батькам (попередньо дізнавшись кому, в якій палаті та який оператор). Не несіть їм солодощів, краще, якщо зможете, принесіть їм м’ясного, сиру, це ж чоловіки!

Якщо є питання з цього приводу, пишіть мені на личку, буду завжди рада вам підказати!

Ще раз зі святом вас Воскресіння Господнього!

Христос воскрес!